Keti Koti Festival Utrecht op zaterdag 30 juni

Zaterdag 30 juni komt Keti Koti / dia di liberashon naar Utrecht in de vorm van een festival.

Bekijk de facebook pagina van het Keti Koti Fesitval hier.

Op 30 juni worden er verschillende activiteiten georganiseerd, in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht en de Stadsschouwburg Utrecht.

Wil je daar bij zijn? Meld jezelf dan aan via de website van de Centrale Bibliotheek

WANDELING SPOREN VAN SLAVERNIJ IN UTRECHT (12.00-14.00) -> VOLGEBOEKT, AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK

KETI KOTI CEREMONIE (14:00 - 17:00)
Tijdens de ceremonie staan we stil bij het slavernijverleden en de afschaffing daarvan. Dat doen we met verschillende sprekers, een plengoffer en een receptie met Caribisch eten. De ceremonie vindt plaats in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg Utrecht. 

SCREENING ''3 VROUWEN'' (17:30 - 20:30)
In de Centrale Bibliotheek zal de nieuwste documentaire van Ida Does vertoont worden, "Drie Vrouwen". In Drie Vrouwen bepleiten de hoofdpersonen, elk op eigen wijze een waardige erkenning van het Nederlands slavernijverleden. Een filmisch pleidooi voor deze erkenning. 

Wat gebeurt er als je jouw familiegeschiedenis onderzoekt en je een foto vindt van de slaveneigenaar van jouw voorouders? Wat zie en hoor je als je dwaalt langs eeuwenoude Europese schilderijen met Afrikaans kindslaven? Welke verhalen liggen verborgen achter eeuwenoude Haagse gevels? En wat is de betekenis van dit alles voor de Nederlandse identiteit?

Na afloop een Q & A met regisseur Ida Does. Onder leiding van Nancy Jouwe.