Theatertips agenda Stadsschouwburg Utrecht

Onze samenwerkingspartner Stadsschouwburg Utrecht, biedt een mooi divers programma aan. Wij maken een 'tip' selectie voor u met een aantal interessante voorstellingen. Neem een kijkje.

 

 

Datum: 8 mei 2019, 20.30 - 22.00 uur Blauwe zaal

Voorstelling: Black Memories

Omschrijving: Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Misschien is de discussie wel actueler dan ooit. Het broeit en borrelt. In 'Black Memories' stappen de elf dansers, acteurs en muzikanten met open vizier de Nederlandse koloniale geschiedenis in. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving. Want hoe voelt het anno 2019 om als mens met een kleur te leven in Nederland?
'Black Memories' is een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de beat van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur. Vandaag de dag lijkt het erop dat we steeds meer tegenover elkaar staan. Maar verharding is een doodlopende weg. In 'Black Memories' worden de deuren opengezet om elkaar te blijven begrijpen. Vertrekpunt zijn de eigen belevenissen van de dansers, acteurs en de live band. Met z’n elven switchen ze moeiteloos tussen oude verhalen en de hedendaagse urban cultuur.

"Black Memories overtuigt en komt binnen" - Trouw *****

Bekijk meer.

Zaterdag 15 juni 2019

FATU Vaderdag 
De avond vóór Vaderdag is er weer een speciale VaderdagFATU. Vaste host Jeffrey Spalburg ontvangtde volgende cabaretiers: Deng Boy, Najib Amhali en Jacob Spoelstra. Zij zullen het publiek vermaken met scherpe grappen en hun humoristische kijk op de actualiteit. e-up geworden: Tori Oso Utrecht zorgt vanaf 19.00 uur voor een toepasselijk randprogramma in de Escherfoyer met o.a. workshop Kawina Percussie door Giovanni Essed van de formatie Ondrofeni.

openingstijden kassa
• maandag t/m zaterdag: 10.00 uur tot aanvang voorstelling.
• indien geen voorstelling: 10.00 tot 19.00 uur. 
• zon- en feestdagen: vanaf een uur voor aanvang voorstelling.

telefonisch: 030-2302023 (ma t/m za: 10.00 - 19.00 uur)
Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen zeven dagen afgehaald/betaald zijn, anders vervalt de reservering. Laat u de kaarten opsturen dan betaalt u € 1,50 per kaart, tot een maximum van € 6 per bestelling.