Theatertips agenda Stadsschouwburg Utrecht

Onze samenwerkingspartner Stadsschouwburg Utrecht, biedt een mooi divers programma aan. Wij maken een 'tip' selectie voor u met een aantal interessante voorstellingen. Neem een kijkje voor de maand oktober.

 

 

Datum: 9 oktober, 15.00 en 20.30 uur, Blauwe Zaal
Voorstelling: 
WO-MAN - Toneel
Omschrijving: In deze komische en ook ontroerende voorstelling leren twee talentvolle vrouwen de man in zichzelf te accepteren. De dames hebben namelijk last van gender-stress: diep in hun binnenste sluimert een ontembare mannelijke kracht. Dat schept de nodige verwarring over rolpatronen. Want wie moet er nu de vuilniszakken buiten zetten? Wie is de jager en wie is de prooi? Dionne en Ritzah gaan op zoek naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid en ontdekken een nieuwe versie van zichzelf. The best of both worlds? Dat moet nog maar blijken… 
Bekijk meer.

Datum: 13 oktober, 16.00 uur, setting: plantsoen voor de deur van de schouwburg; bij regen binnen
Voorstelling: Here to there | Koleka Putuma / Niki van Callandt - Dans
Omschrijving: Here to There’ combineert de teksten van dichter Koleka Putuma (Zuid-Afrika) met een choreografie van Niki van Callandt (Nederland) en stelt vragen over de geschiedenis van Nederland en Zuid-Afrika. Hoe kunnen we ons gedeelde verleden gedenken en erkennen terwijl we naast en met elkaar voortleven? Wat zijn de erfenissen van het kolonialisme die gegraveerd staan in onze individuele herinneringen en lichamen? Voorafgaand aan 'Here to There' is er een dansoptreden (20 min.) van DOX en Forgotten Angle. Deze voorstelling kwam tot stand door de samenwerking van PJ Sabbagha van Forgotten Angle Theatre Collaborative (ZA) met de jonge danstalenten en -makers van DOX (NL) rondom het festivalthema LAND.
Bekijk meer.

In combinatie met de voorstelling 'Reverse Colonialism' betaal je voor 2 voorstellingen slechts € 22,50

Datum: 13 oktober, 20.30 uur, Blauwe Zaal
Voorstelling: Reverse Colonialism | Ahilan Ratnamohan en Starboy Collective
Omschrijving: In deze politieke performance doen vier Antwerpse migranten uit Kameroen en Nigeria een poging het moeizame migratie-integratie dilemma op te lossen. Hun antwoord? Een nieuw land voor Afrikaanse-Europeanen en Europese-Afrikanen, waarin ze zelf de normen bepalen. De zoektocht naar deze utopische staat verloopt via een geanimeerd debat, waarbij ook het publiek zijn stem mag uitbrengen. De explosieve energie van de ‘Star Boys’ is uniek en ongecensureerd. ‘Reverse Colonialism’ toont hun kritische, scherpzinnige kijk op onze samenleving. Blijf na afloop van de voorstelling voor de afterparty met dj! 
Bekijk meer

Datum: 20 oktober, 20.30 uur, Douwe Egberts Zaal
Voorstelling: Driving Miss Daisy | Anne Wil Blankers en Edwin Jonker
Omschrijving: IWanneer de Joodse weduwe Daisy Werthan (Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een ander geloof en een andere huidskleur. ‘Driving Miss Daisy’ vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen ze hun weg te vinden. 
Bekijk meer

Zaterdag 15 juni 2019

FATU Vaderdag 
De avond vóór Vaderdag is er weer een speciale VaderdagFATU. Vaste host Jeffrey Spalburg ontvangt drie collega-comedians die het publiek vermaken met scherpe grappen en hun humoristische kijk op de actualiteit. Tori Oso Utrecht zorgt vanaf 19.00 uur voor een toepasselijk randprogramma in de Escherfoyer.

openingstijden kassa
• maandag t/m zaterdag: 10.00 uur tot aanvang voorstelling.
• indien geen voorstelling: 10.00 tot 19.00 uur. 
• zon- en feestdagen: vanaf een uur voor aanvang voorstelling.

telefonisch: 030-2302023 (ma t/m za: 10.00 - 19.00 uur)
Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen zeven dagen afgehaald/betaald zijn, anders vervalt de reservering. Laat u de kaarten opsturen dan betaalt u € 1,50 per kaart, tot een maximum van € 6 per bestelling.