Theatertips agenda Stadsschouwburg Utrecht

Foutmelding

Strict warning: Only variables should be passed by reference in jump_menu() (regel 55 van /var/www/vhosts/torioso.nl/httpdocs/sites/all/modules/jump_menu/jump_menu.module).

 

 

 

 

 

Onze samenwerkingspartner Stadsschouwburg Utrecht, biedt een mooi divers programma aan. Wij maken een 'tip' selectie voor u met een aantal interessante voorstellingen. Neem een kijkje.

Datum: zondag 3 november 2019, 16.00-17.30 uur Restaurant Zindering

Talkshow Zzzzondag

Omschrijving: Wegens succes geprolongeerd: voor het derde jaar op rij presenteren Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken elke eerste zondag van de maand een zinderende talkshow 
in  Zindering! En ook in deze nieuwe reeks draait alles om de actualiteit. Op 3 november is Noraly Beyer een van de talkshowgasten, de oud-nieuwslezer, was betrokken bij de Grote Suriname Tentoonstelling en schreef een theatertekst over verzetsheld Anton de Kom.
Bekijk meer.

Donderdag 7 november 2019, 20.30-21.45, Blauwe Zaal
Decemberdagen
Een moeder en haar twee dochters treffen elkaar om nog één keer kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen. Tijdens een schijnbaar ontspannen ontmoeting verdwijnen mooie herinneringen in dozen en vindt de waarheid zijn weg naar boven. Want gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

"De schrijnende voetafdruk die kolonisatie en een verdeelde cultuur achterlaat op het gezinsleven is heel voelbaar gemaakt." - Theaterkrant 
Met o.a. Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Noah Blindenburg
Lees meer.

Zaterdag 9 november 2019, 18.00 uur, hele gebouw
Le Guess Who?

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. De dertiende editie vindt plaats van 7 tot en met 10 november in Utrecht. Gedurende vier dagen neemt het internationaal toonaangevende festival de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders.
Lees meer.

Maandag 11 november en 15 december 2019, 19.00-21.30 uur, Restaurant Zindering
Lachen met volle mond (3-gangen diner en stand-up comedy)

De wetenschap heeft het aangetoond: lachen is ook goed voor de spijsvertering! Daarom geniet je deze avond aan lange tafels niet alleen van een lekker diner (inclusief friet en frisse salades), maar krijg je tussen de drie gangen door ook de crème de la crème van de Nederlandse comedyscene voorgeschoteld. Aanvang 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur).  
Vaste host/mc is Hank van Bosstraten. Stadsschouwburg programmeur voor onder andere cabaret en al jaren met grote regelmaat op podia in binnen- en buitenland te zien als stand-up comedian. 
Lees meer

Donderdag 28 november 2019, 20.30 uur, Blauwe Zaal
Or die Trying, backbone

Sociaal en politiek bewust danstheater met een stevige hiphopattitude. ‘Or Die Trying’ is een dansvoorstelling voor de dromers en de vechters onder ons. Hoe lang en hard moet je vechten om je dromen uit te laten komen? Hoe ver ben je bereid te gaan en is opgeven een optie? Choreograaf en socioloog Alida Dors maakt de uitputtingsslag die het leven is voelbaar in een interdisciplinaire voorstelling waarin dans, film, performance en Thaiboksen elkaar aanvullen. 
Lees meer

Zondag 1 december 2019, 20.00-22.10, Douwe Egbertszaal
Drie Zusters

Urban Myth’s versie van Tsjechovs klassieker ‘Drie zusters’ wordt een verrassende. Voor het eerst in Nederland worden de zusters gespeeld door actrices van kleur. Hierdoor krijgt Tsjechovs wonderschone tekst een geheel nieuwe lading, als een beroemd schilderij in totaal nieuwe tinten. Spannend, grappig, aangrijpend en helemaal van deze tijd. Diep in de provincie hunkeren drie zusters naar Moskou, de stad waar ze vandaan komen. Want daar wacht hen een ander leven. Maar terwijl ze mijmeren over de toekomst, vergeten ze te leven in het hier en nu.
Lees meer   

The Bright side of Life, dinsdag 17 december, 20.30-22.00, Blauwe Zaal
‘The Bright Side of Life’ is een lichte, maar ook aangrijpende voorstelling over een acteur die zijn land, waar hij bekend en geliefd is, moet verlaten. Het stuk gaat over hoe een mens omgaat met het achterlaten van zijn oude wereld en het betreden van een nieuwe. Theatermaker Bright O. Richards gebruikte zijn eigen verhaal als uitgangspunt. Reprise.
Lees meer

openingstijden kassa
• maandag t/m zaterdag: 10.00 uur tot aanvang voorstelling.
• indien geen voorstelling: 10.00 tot 19.00 uur. 
• zon- en feestdagen: vanaf een uur voor aanvang voorstelling.

telefonisch: 030-2302023 (ma t/m za: 10.00 - 19.00 uur)
Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen zeven dagen afgehaald/betaald zijn, anders vervalt de reservering. Laat u de kaarten opsturen dan betaalt u € 1,50 per kaart, tot een maximum van € 6 per bestelling.