Theatertips mei en juni agenda Stadsschouwburg Utrecht

Onze samenwerkingspartner Stadsschouwburg Utrecht, biedt een mooi divers programma aan. Wij hebben een selectie voor u gemaakt met een aantal interessante voorstellingen. Neem snel een kijkje in de maanden mei en juni

MEI

Woensdag 2 mei
Speakup! Backbone /Alida Dors & Silbersee
Smeltkroes van energieke hiphop dans, live zang, klassieke en elektronische muziek.

Vrijdag 4 mei
Gezamenlijke herdenking / theater aan de Dam
Dit jaar slaan opnieuw theatermakers en podia de handen ineen om een nieuwe betekenis te geven aan Nationale Dodenherdenking op 4 mei, met Theater Na de Dam. Net als voorgaande jaren zetten zij zich belangeloos in om met bijzondere muzikale en theatrale initiatieven en verhalen van Utrechters van jong tot oud samen stil te staan bij deze dag. 

Woensdag 9 mei
Beneatha's Place
Na de succesproductie ‘A raisin in the sun’ presenteert Well Made Productions het tweede deel van een drieluik over zwarte identiteit. Met o.a. Jetty Mathurin, Mandela Wee Wee en Joy Wielkens.
Beneatha Younger kwam ooit vanuit Amerika in de Nigeriaanse onafhankelijkheidsstrijd terecht, met dramatische gevolgen voor haar familie. Vijftig jaar later keert ze terug naar de noodlottige plek en wordt ze opnieuw geconfronteerd met haar verlies en met de erfenis van een strijdvaardig leven. ‘Beneatha’s place’ is een voorstelling over toekomstbeelden, hemelhoge ambitie en het verlies van je grote liefde. Over je plek moeten vinden in een verdeelde wereld, en over de geschiedenis die je met je meedraagt.

JUNI

Zaterdag 2 juni
Samenloop van omstandigheden Saman Amini i.s.m. Paradiso Melkweg Productiehuis & Black Sheep Can Fly
Samen met zijn live band zingt, speelt en vertelt Amini in dit humoristisch en indringend portret over zijn leven, zijn moeder en vader, de liefde en verder over alles wat nodig is om overeind te blijven als niets meer overeind staat. Een persoonlijk verhaal waarin alle universele thema’s samenkomen tot het punt waar ze een individu vormen.

Zaterdag 16 juni
FATU Vaderdag 
De avond vóór Vaderdag is er weer een speciale VaderdagFATU. Vaste host Jeffrey Spalburg ontvangt drie collega-comedians die het publiek vermaken met scherpe grappen en hun humoristische kijk op de actualiteit. Tori Oso Utrecht zorgt vanaf 19.00 uur voor een toepasselijk randprogramma in de Escherfoyer.

openingstijden kassa
• maandag t/m zaterdag: 10.00 uur tot aanvang voorstelling.
• indien geen voorstelling: 10.00 tot 19.00 uur. 
• zon- en feestdagen: vanaf een uur voor aanvang voorstelling.

telefonisch: 030-2302023 (ma t/m za: 10.00 - 19.00 uur)
Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen zeven dagen afgehaald/betaald zijn, anders vervalt de reservering. Laat u de kaarten opsturen dan betaalt u € 1,50 per kaart, tot een maximum van € 6 per bestelling.