Logo Tori oso

Kid Dynamite session (theater, debat en muziek)

Datum: Vrijdag
2013-06-07
Tijd:
-

De rol van Surinamers voor en na de tweede wereldoorlog....een gedeelde (vergeten) geschiedenis.
Wie is Kid Dynamite? Bekijk het HIER.
Tot op de dag van vandaag drukt Kid Dynamite - pseudoniem voor Arthur Parisius - zijn unieke stempel op de eigenzinnige muziekstroming Paramaribop. Als verstekeling kwam hij uit Suriname in de jaren twintig naar Nederland en bracht hier de kaseko. In de jaren vijftig probeerde hij heel duidelijk deze muziekstijl te vermengen met jazz. Kid Dynamite was een pionier en wordt gezien als een van de beste jazzsolisten van Nederland. De Kid Dynamite Sessions zijn een artistieke hommage aan deze legendarische jazzmuzikant. Urban Myth, o.a. bekend van voorstelling Kabel, zal een korte scene spelen waarin Kid Dynamite centraal staat. Daarna volgt een mini talkshow waarin publiek, speler en sprekers met elkaar in gesprek gaan over zijn invloed, over kruisbestuiving tussen generaties, over doorzettingsvermogen en passie voor muziek.Met deze sessies wil theatergroep Urban Myth de vergeten geschiedenis van Surinaamse Nederlanders in het Nederland van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland terug in het collectieve geheugen brengen en richten wij ons op het actuele onderwerp van de culturele identiteit.

In het Bijlmerparktheater hebben reeds 5 sessions plaatsgevonden. Tori Oso Utrecht, Urban Myth en de Vrede van Utrecht organiseren voorafgaand aan de grote voorstelling op 22 juni in de Stadsschouwburg Utrecht, een sessie in het:
Vorstelijk Complex
Colour Kitchen - Christina zaal
Prinses Christinalaan 1 (Zuilen)
3554 JL Utrecht
Routebeschrijving: klik HIER
Vanaf 17:00 uur is de Colour Kitchen geopend voor diner. Reserveren kan via 030- 223 00 23. Menukaart klik HIER.

Inloop Kid Dynamite Session vanaf 19:00 uur | Start: 19.30 uur | Toegang gratis | Aanmelden via: torioso@gmail.com
Thema talkshow: het belang en de invloed van culturele identiteit en hoe ga je daar mee om?

Jörgen Tjon A Fong (artistiek leider Urban Myth) ontvangt een aantal gasten in de mini talkshow, waaronder Imanuelle Grives (bekend van de HI! Reclame en de film Alleen maar nette mensen) en Astrid Serkei (documentairemaakster, o.a. Strijders voor Wilhelmina).

Met medewerking van Manoushka Zeegelaar Breeveld (castmember van Kid Dynamite). De theaterscene wordt gespeeld door Thirsa van Til (Soldaat van Oranje en castmember Kid Dynamite). De muzikale bijdrage wordt verzorgd door Franklin Ceasar (o.a. Frafra Bigband, Ronald Snijders en nog veel meer).

kiddynamitesession.7juni2013
Routebeschrijving Colour Kitchen Utrecht

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden