Logo Tori oso

UITVERKOCHT: Buku nanga kuku (Boek met koek) - Urwin Vyent auteur Gekocht en betaald.

Datum: Zaterdag
2016-12-24
Tijd:
-

UITVERKOCHT - Buku nanga kuku (met Urwin Vyent - auteur Gekocht en betaald)
Het doel van deze avond is de bezoekers op interactieve wijze te betrekken bij de schrijver en het boek (buku). Dit onder het genot van een stuk Surinaamse koek (kuku).

De koek die tijdens de eerste editie in de spotlight stond was de bekende Surinaamse gele cake: Eksi kuku (spreek uit: iksi koekoe). Daarna stonden de Bojo en Viadoe centraal.

Op zaterdag 17 december, nodigen we de Surinaamse schrijver, Urwin Vyent uit. Hij heeft het boek Gekocht en betaald pas geschreven.
​Voor deze bijeenkomst kan men zich niet meer aanmelden.

Gekocht en betaald - Wi bay, wi pay

Bij toeval ontdekten de voormalige tot slaaf gemaakten op de plantage Onverwagt in Suriname, dat de plantage op de veiling te koop werd aangeboden. In het boek “Gekocht & betaald” vertelt Urwin het verhaal over hoe zij tot het besluit kwamen om op 18 mei 1881 samen deze plantage te kopen.
U leest ook over de familie ruzies rond het bijeen brengen van de koopsom, over de gemaakte sweri (spirituele eed) en over het leven op de plantage nadat zij daarvan eigenaren waren. Ook het verzet van de voormalige tot slaaf gemaakten op deze plantage tegen de koloniale overheid, wat leidde tot het ontslag van gouverneur De Savornin Lohman, wordt in dit boek verteld.

Wat heeft een zwarte kat te maken met de koop van de plantage , een gekookt ei met een stuitbevalling, en een uil met de dood? In “Gekocht & betaald”, worden deze zaken op een levendige manier verteld, waardoor u even het gevoel krijgt het leven van deze voorouders in het echt te ervaren.

Dit boek dat binnenkort verkrijgbaar is, geeft een unieke kijk op het leven in de 19e eeuw op de plantage Onverwagt.

Deze avond wordt georganiseerd i.s.m. Savannah Bay bookstore. Een ideale locatie voor een intieme huiskamersfeer.
Adres: Telingstraat 13 te Utrecht.
Routebeschrijving: klik HIER
Inloop: 19.00 uur | Start 19.30 uur | Einde 21.00 - 21.30 uur
Bijdrage: 6 euro
Reserveren is verplicht via torioso@gmail.com

Let op: vanwege het kleinschalige karakter is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voorkom teleurstellingen en reserveer je ticket zodat je verzekerd bent van je stoel, en een stuk koek!

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden