Logo Tori oso

Theatertips agenda Stadsschouwburg Utrecht

september 22, 2023

Onze samenwerkingspartner Stadsschouwburg Utrecht, biedt een mooi divers programma aan.
Wij maken een 'tip' selectie voor u met een aantal interessante voorstellingen.

In het kader van Black Achievement Month, zijn er diverse voorstellingen te bezoeken bij Stadsschouwburg Utrecht. Bekijk via deze link alle voorstellingen.


Ik zeg toch sorry - Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin
Zondag 1 oktober (Uitverkocht) en maandag 2 oktober (Uitverkocht), 20.30-22.00 uur in de Blauwe Zaal. Lees meer

In 'Ik zeg toch sorry' komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2023 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?
1e033979 f14e 4078 8ba7 5e14e6569fb2
Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend verdeeld zijn. De voorstelling gaat niet alleen over 1 juli 1863, de dag waarop slavernij officieel werd afgeschaft in de Nederlandse koloniën, maar ook over hoe deze pijnlijke geschiedenis vandaag de dag nog een rol speelt in het leven van mensen.

• Deze voorstelling maakt deel uit van Black Achievement Month.

Free to be free - Sites of Memory
7, 8 oktober en 12 t/m 14 oktober, 20.00 uur. Let op: locatie is het Museum Speelklok. Lees meer.

Sites of Memory maakt locatievoorstellingen over de ondervertegenwoordigde verhalen uit de koloniale geschiedenis en het slavernijverleden. ‘Free to be Free’ gaat over vrijheid en verzet, in het verleden, heden en de toekomst. Hoe vrij ben je om vrij te zijn? Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde. Welke vormen van opstand en verzet kennen we, van toen en nu? Aan de hand van dans, theater, poëzie en muziek worden de verhalen tot leven gebracht, die zijn verbonden aan de koloniale geschiedenis van Utrecht.

• Deze voorstelling maakt deel uit van Black Achievement Month.

Binnenkort wordt deze pagina weer ge-update. Neem in de tussentijd een kijkje op de agenda pagina van Stadsschouwburg Utrecht.

openingstijden kassa
• maandag t/m zaterdag: 10.00 uur tot aanvang voorstelling.
• indien geen voorstelling: 10.00 tot 19.00 uur.
• zon- en feestdagen: vanaf een uur voor aanvang voorstelling.

telefonisch: 030-2302023 (ma t/m za: 10.00 - 19.00 uur)
Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen zeven dagen afgehaald/betaald zijn, anders vervalt de reservering. Laat u de kaarten opsturen dan betaalt u € 1,50 per kaart, tot een maximum van € 6 per bestelling.

Copyright © 2023 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden