Logo Tori oso

Booktalk met schrijfster Henna Goudzand: De geur van bruine bonen

Datum: Vrijdag
2021-04-09
Tijd:
-

Vrijdag 9 april van 20.00-21.00 uur, vindt de online booktalk met de schrijfster Henna Goudzand Nahar plaats.
We organiseren dit via ZOOM en Urdice Sno zal Henna interviewen over haar laatste boek "De geur van bruine bonen". Tussendoor is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De lancering van het boek vond plaats op 25 november 2020, n.a.v. 45 jaar onafhankelijk Suriname vanuit Pakhuis de Zwijger. De dame op de boekcover is Peggy Bouva. Ook wel bekend van de podcast "De plantage van onze voorouders", die in 2020 is uitgeroepen tot beste podcast van het jaar.

 

Meer over het boek De geur van bruine bonen:
Rond de onafhankelijkheid van Suriname, als veel Surinamers naar Nederland vertrekken om zo hun Nederlandse paspoort te behouden, stapt ook de moeder van Ilse op het vliegtuig naar Nederland. Ilse blijft achter bij haar grootmoeder in Paramaribo. Wanneer Ilse's moeder (Anita), moeite krijgt alle ballen in haar nieuwe gezin in de lucht te houden, wordt Ilse naar Nederland ‘gehaald’, waar ook haar oom Frank, de jongste broer van haar moeder en de belangrijkste persoon in haar leven, woont. Wanneer Jan, de boezemvriend van Ilse, ruim dertig jaar later, tijdens een etentje met haar en zijn nieuwe vriend, over het drugsverleden van oom Frank begint, raakt Ilse in een crisis.

De roman begint als Ilse (bijna 49 jaar), onderwijzeres is in Amsterdam, en met haar Surinaamse jeugdvriend Henk twee pubers opvoedt.

‘Een boek over complexe thema’s zoals verstoorde familierelaties, psychische crisissen, dubbelleven, aanpassen in een andere samenleving en het slavernijverleden. Dit boek is belangrijker dan ooit. Het biedt kansen om Suriname te begrijpen en mensen te verbinden. Niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor Surinamers zelf.’
Estefania Pampin Zuidmeer in La Chispa

"Aan alles zit een randje en Henna legt dit bloot. Henna laat zien wat er achter de deuren van Surinaamse gezinnen schuilt"
Uitgeverij: In de Knipscheer

 

De geur van bruine bonen is een boek dat zowel voor de jongere als de oudere generatie interessant en herkenbaar is.

Aanmelden voor De geur van bruine bonen
Aanmelden verloopt via torioso@gmail.com. Een dag vantevoren versturen we de Zoom link.

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden