Logo Tori oso

Buladó screening in Louis Hartlooper met Q&A o.l.v. Brenda Emmen-Hassel

Datum: Donderdag
2020-10-01
Tijd:
-

Op 1 oktober om 19:15 organiseren we i.s.m. Louis Hartlooper Complex en Full Color Entertainment, een speciale première van het Nederlandse drama Buladó van Eché Janga. Na afloop van de film is er een Q&A met acteur Everon Jackson Hooi onder leiding van Brenda Emmen-Hassell.

Omschrijving

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van haar vader biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Tickets: https://www.hartlooper.nl/films/bulado/

Regie
Eché Janga

Cast
Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij

Genre
Drama

Land
Netherlands

Release
1 okt 2020

Productiejaar
2020

Speelduur
86 minuten

Gesproken taal
Papiaments

Ondertitelde taal
Nederlands

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden