Logo Tori oso

Buku nanga kuku (Boek met koek). Gast: Janice Deul

Datum: Zondag 9 juni, 14.00-15.30 uur
2024-06-09
Tijd: 14.00 inloop | START 14.15 | Einde
-15.30 uur

Sinds 2012 organiseert Tori Oso Utrecht Buku nanga kuku sessies, oftewel Boek met koek in het Nederlands. Het concept: het boek, de (Surinaamse) koek, de auteur en het publiek.

In het kader van het herdenkingsjaar, werken Tori Oso Utrecht, Bibliotheek Utrecht en Comité 30 juni/1 juli Utrecht samen aan een reeks Buku nanga kuku sessies.

Zondag 9 juni is Janice Deul te gast bij ons in Bibliotheek Utrecht, locatie Neude.

janice portretOver Janice Deul (fotografie: Marie-Louise Hodge)
Janice Deul (zij/haar) is een Afro-Nederlandse journalist, DIE - professional en mode-/cultuuractivist met 20+ jaar ervaring in de bladenwereld, die zich sinds 2011 sterk maakt voor een inclusief, veilig en inspirerend klimaat in fashion, media en kunst. Dat doet ze onder meer als spreker en moderator; via haar inspiratieplatform Diversity Rules, radio- en tv-optredens, het adviseren over c.q. het cureren van tentoonstellingen en als gastdocent aan mbo & hbo-
scholen, universiteiten en kunstacademies. Als columnist werkte ze onder meer voor feministisch magazine Opzij, NRC en de regionale dagbladen van Mediahuis. Janice Deul is co-auteur van Little Black Hair Book, waarin Afro-Nederlandse Black hair-vips hun haarverhaal delen.

Over het boek Keti Koti

keti koti boek 3 dimensionaalHaar boek over Keti Koti, de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de toenmalige Nederlandse Antillen, verscheen op 1 juni 2023 bij AmboIAnthos. In dit handzame, toegankelijk geschreven naslagwerk gaat ze onder meer in op de historie, tradities & kleding (met name de Afro-Surinaamse koto) en toont ze zich voorstander van een inclusieve herdenking c.q. viering van 1 juli.

Host Migaisa Poeketi

migaisaMigaisa Poeketi werkte bij verschillende organisaties als communicatieprofessional. De constante nieuwsgierigheid naar haar roots heeft ervoor gezorgd dat de onderwerpen kolonialisme, slavernij en de doorwerking daarvan een belangrijke rol vormen in haar werk. Als zelfstandig ondernemer wordt zij onder andere ingezet rondom thema’s die met diversiteit en inclusie te maken hebben. Tevens vervult zij de rol als vice-voorzitter bij Comité 30 juni/1 juli Utrecht (Keti Koti Utrecht).

Aanmelden Buku nanga kuku
Meld je aan via torioso@gmail.com, bijdrage € 5,- incl een stuk homemade Surinaamse koek. Betaalgegevens worden gemaild. Beperkt aantal plekken beschikbaar.

Inloop: 14.00 uur - Start: 14.15 uur.
Locatie: Bibliotheek Neude, zaal: Podium, 2e verdieping
Adres: Neude te Utrecht

Route:
Openbaar vervoer vanaf CS Utrecht:
o.a. bus 77, 74, 73, 55, 28, 8, 4, 3.
Uitstappen halte Neude (1 a 2 haltes vanaf CS Utrecht)

Parkeersuggesties: Parkeergarage Bijenkorf of Janskerkhof (op straat). Beiden op 5 minuten loopafstand. Parkeergarage Paardeveld (iets goedkoper tarief, 10 min loopafstand)

Let op: het is lastig (en duurder) parkeren op straat in de autoluwe binnenstad. Parkeren op het Neude is niet mogelijk.

de bibliotheek neude

 

De Buku nanga kuku reeks wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

mfo logo rgb rood small

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden