Logo Tori oso

Buku nanga kuku XL feest | 11.00-16.00 uur

Datum: Zondag 23 juni
2024-06-23
Tijd: 11.00 uur
-16.00 uur

Kom naar de feestelijke XL afsluiting van het Buku nanga kuku seizoen in Bibliotheek Utrecht aan de Neude. Buku nanga kuku, vertaald uit het Surinaams, staat voor Boek met koek.

bu24 buku insta post stillLoop langs bij de stands met Surinaamse koek, schaafijs, Ponche Crema en andere creatieve ondernemers zoals Momo Creations, Namu Design, Afiba's Prodo Keti en meer. Luister naar mooie verhalen en panelgesprekken. Geniet van een modeshow van traditionele Afro-Surinaamse Koto kleding o.l.v. Andy Arduin/Sanisa Nederland, en leer alles over Angisa binden, vrijheidsvogels van Pangistof vouwen en het Afaka schrift uit de Surinaamse Marron cultuur. We sluiten einde van de middag, feestelijk af met bazuinkoor Muziek op afstand.

Het feest is gratis en voor iedereen!

Bezoek het Voorleesplein (4-10 jaar) tussen 11.00-14.00, De Workshops van 11.00-14.30, De Panelgesprekken van 12.30-15.15. Tijdens de panelgesprekken hisTORI en Impact TORI, verwelkomen we eerdere BNK gasten (Jeffrey Spalburg, Henna Goudzand, Lily Monori van Dijken, Prof. Soortkill en Rivelino Rigters) en gaat moderator Migaisa Poeketi met hen in gesprek. Ook is er een panelgesprek over diversiteit in kinderboeken met o.a. Vashika Maharadjdin van Uitgeverij Wilde Haren, Joan Windzak van Educulture en illustrator/schrijver Milo Freeman.

suriman mascotte en renateOh ja en je kunt ook op de foto met de Suriman superheld! Renate Stüger schreef het stripboek over de Surinaamse superheld Suriman die vecht tegen het onrecht veroorzaakt door zijn aartsrivaal Wiesman. Aartsvijand Wiesman wil de natuur vernietigen, maar Suriman zal er alles aan doen om hem te stoppen. Een must om uzelf of uw kinderen meer leesplezier te gunnen! Een trots en verrijking voor de Surinaamse cultuur!

Klik HIER voor meer informatie over de verschillende programma onderdelen, standhouders en tijden.

Buku nanga kuku 2024 is een samenwerking tussen Tori Oso Utrecht, Comité 30 juni/1 juli Utrecht, Keti Koti Utrecht en Bibliotheek Utrecht. In het kader van het herdenkingsjaar Slavernijverleden. Buku nanga kuku wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden