Logo Tori oso

Extra voorstelling Sombra di koló 19 september

Datum: Zaterdag
2015-09-19
Tijd:
-

Een extra voorstelling is ingelast op zaterdag 19 september om 16.00 uur! Tori Oso Utrecht presenteert i.s.m. Full Color Entertainment en het Louis Hartlooper Complex:

Sombra di koló. Een documentaire van de Surinaams / Curaçaose cultureel antropologe Angela Roe.

Sombra di Koló (The Shadow of Color) brengt ons in de wereld van dertig eilandbewoners van het Caribische eiland Curaçao, en laat zien welke invloed ras en huidskleur hebben op hun dagelijks leven.

Cultureel antropologe Angela Roe krijgt van haar Curaçaose tante  te horen dat ze geen partner met donkere huidskleur mag meenemen naar huis. Geraakt en verwonderd besluit ze de onderliggende motieven te onderzoeken: hoe komt het dat Curaçao al eeuwenlang kampt met een kleur-hiërarchie? En: waarom rust er op het eiland al even lang een taboe op het onderwerp?

Haar zoektocht voert haar over het hele eiland heen, van een klein dorpje op het platteland tot aan Spaanse Water, de rijkste wijk van Curaçao. Ze spreekt met eilandbewoners uit alle lagen van de bevolking over afkomst, klasse, familieverhoudingen en de diverse samenleving van het Caribische eiland.

De trots en vreugde over deze kleurrijke samenleving wordt afgewisseld met oprechte schaamte en frustraties die als gevolg van raciale ongelijkheid nog steeds pijnlijk aanwezig zijn.

Na de film vindt er een nagesprek plaats o.l.v. Brenda Emmen-Hassel, waarbij bezoekers vragen kunnen stellen en met elkaar van gedachten kunnen wisselen.
Aanvang: 16.00 uur
Tickets zijn te reserveren via Louis Hartlooper Complex: 030 232 04 50 (ma t/m do vanaf 12.00 uur en vr t/m zo vanaf 11.00 uur)
Prijs: 8,50 euro
Adres: Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, 3511 ZN Utrecht
Route via googlemaps: klik HIER

Reserveer tijdig je ticket want ook voor deze extra voorstelling gaan ze hard

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden