Logo Tori oso

Filmavond Sombra di Koló | De schaduw van kleur op 9 september

Datum: Woensdag
2015-09-09
Tijd:
-

VOLGEBOEKT! Tori Oso Utrecht presenteert i.s.m. Full Color Entertainment en het Louis Hartlooper Complex:

Sombra di koló. Een documentaire van de Surinaams / Curaçaose cultureel antropologe Angela Roe op woensdag 9 september.

Sombra di Koló (The Shadow of Color) brengt ons in de wereld van dertig eilandbewoners van het Caribische eiland Curaçao, en laat zien welke invloed ras en huidskleur hebben op hun dagelijks leven.

Cultureel antropologe Angela Roe krijgt van haar Curaçaose tante  te horen dat ze geen partner met donkere huidskleur mag meenemen naar huis. Geraakt en verwonderd besluit ze de onderliggende motieven te onderzoeken: hoe komt het dat Curaçao al eeuwenlang kampt met een kleur-hiërarchie? En: waarom rust er op het eiland al even lang een taboe op het onderwerp?

Haar zoektocht voert haar over het hele eiland heen, van een klein dorpje op het platteland tot aan Spaanse Water, de rijkste wijk van Curaçao. Ze spreekt met eilandbewoners uit alle lagen van de bevolking over afkomst, klasse, familieverhoudingen en de diverse samenleving van het Caribische eiland.

De trots en vreugde over deze kleurrijke samenleving wordt afgewisseld met oprechte schaamte en frustraties die als gevolg van raciale ongelijkheid nog steeds pijnlijk aanwezig zijn.

Na de film vindt er een Q&A plaats met Angela Roe onder leiding van Brenda Emmen-Hassel.

Datum: woensdag 9 september
Aanvang: 19:00 uur
Tickets zijn te reserveren via Louis Hartlooper Complex: 030 232 04 50 (ma t/m do vanaf 12.00 uur en vr t/m zo vanaf 11.00 uur)
Prijs: 8,50 euro
Adres: Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, 3511 ZN Utrecht
Route via googlemaps: klik HIER

Sombra di Kolo_NL

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden