Logo Tori oso

Rondleiding tentoonstelling BLAK in AAMU museum (zaterdag 13 december)

Datum: Vrijdag
2014-12-13
Tijd:
-

Tori Oso Utrecht organiseert i.s.m. Kosmopolis Utrecht een rondleiding met de curator van de bijzondere tentoonstelling BLAK in het AAMU museum te Utrecht.

Zwartgeschminkte families, kinderen met maskers en een met veren getooide clownsfiguur: zes invloedrijke, geëngageerde kunstenaars laten in de foto- en videokunstwerken in BLAK. Forced into images pakkende, prikkelende en vaak ook humoristische beelden zien. Alle zes spotten ze met een verwrongen beeld dat aan hen wordt opgedrongen op basis van hun uiterlijk, sekse of Aboriginal afkomst. Hoe word je gezien in een wereld waarin grenzen weg lijken te vallen begrippen als nationaliteit en etniciteit steeds meer vervagen? Wordt je identiteit gevormd door afkomst, opvoeding en huidskleur? In BLAK speelt ook de vraag hoe dit zich verhoudt tot discriminatie en racisme in hedendaags Australië, kwesties die ook tot verhitte discussies leiden in Europa. De kunstenaars trekken bestaande beelden over zichzelf in het absurde of keren ze om: hoe kijk jij aan tegen de beelden die zij voorschotelen?

Het concept van de expositie werd ontwikkeld door Kosmopolis Utrecht i.s.m. het AAMU (Museum voor hedendaagse Aborigional Kunst).

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelding verplicht via: torioso@gmail.com
Datum: zaterdag 13 december
Inloop / aanmelden: 11.30 uur
Start: 12.00 uur inleiding en welkom door curator
Einde: 14.00 uur

Bijdrage:
13 euro zonder Museumjaarkaart (incl Surinaams broodje)
6 euro met Museumjaarkaart (incl Surinaams broodje)

Locatie: Oudegracht 176, 3511 NP Utrecht.
Routebeschrijving naar AAMU: http://aamu.nl/routebeschrijving

BLAK – RONDLEIDING 13 DEC

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden