Logo Tori oso

Verboden muziekvormen uit het verleden: Kawina van toen tot nu

Datum: Zondag 14 januari 2024
2024-01-14
Tijd: Start: 14.00 uur
-Einde: 16.00 uur

(DEZE LEZING IS VOLGEBOEKT. VOOR WACHTLIJST MAIL TORIOSO@GMAIL.COM)

Wist je dat de muziekvormen, Kawina (Suriname) en Tambú (Curaçao) tijdens de slavernij verboden waren?

In januari 2024 organiseren we i.s.m. Comité 30 juni/1 juli Utrecht (Keti Koti Utrecht), twee interactieve lezingen Verboden muziekvormen uit het verleden.

Zondag 14 januari 2024 - Kawina van toen tot nu

Aanvang: 14.00 - 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Gastspreker: Marlon Francis (aka Mr. Jetfly)
Locatie: Beatrix Zuilen
Adres: Prinses Beatrixlaan 2, 3554 JK Utrecht
de beatrixGratis parkeergelegenheid in de wijk. OV (lijn 3 en 7 richting Zuilen) stopt voor de deur halte Prins Bernhardplein, tegenover het Vorstelijk Complex. De ingang van De Beatrix bevindt zich aan een ‘schoolplein’ aan de zijkant van het complex.
Aanmelden verplicht via: torioso@gmail.com
Bijdrage: 5 euro incl drankje + snack

De middag:
Marlon Francis neemt het publiek mee in zijn “Kawina” wereld en duikt in de geschiedenis van het ontstaan en het gebruik van kawina muziek destijds. Verder staan het heden en de toekomst van Kawina centraal.
Welke positie heeft Kawina nu in het muzikale wereldlandschap? Waar kan, gaat en moet het naartoe en wat is er voor nodig?
Allemaal vragen die we samen gaan behandelen en waar Marlon zijn visie over deelt.

Marlon zal ook vertellen en laten zien hoe technologie en kawina muziek samen kunnen smelten zonder dat het karakter verliest. Deze muziekontwikkeling noemt hij future Kawina.

Over Marlon Francis
marlon dark instrumentOngeveer 20 jaar geleden begon hij als pianist bij de bekende Surinaamse band "La Rouge". In de loop der jaren heeft hij veel ervaring opgedaan als bandleider van diverse bands en bij Kenny B's theatervoorstelling. 24 november jl. zorgde hij, samen met o.a. Sarah-Jane en the Black Excellence band voor een uitverkocht Srefidensi concert in Paradiso. Hierin speelde Kawina de hoofdrol! Neem een kijkje bij de livestream van een eerder concert en kom alvast in de stemming.

Zondag 28 januari, 14.00-16.00, is Vernon Chatlein te gast om te spreken over de muziekvorm Tambú. Hiervoor kun je je nog aanmelden via torioso@gmail.com

Deze lezingenreeks is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Utrecht.

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden