Logo Tori oso

Buku nanga kuku (Boek met koek). Gast: Lily Monori van Dijken

Datum: vrijdag
2023-05-19
Tijd: 19.30
-21.15

Vrijdag 19 mei is Lily Monori van Dijken te gast bij Tori Oso Utrecht, in Bookstore Savannah Bay.

De veelzijdige Lily is schrijver van het boek "het verborgen meisje", dichter, spreker en dit jaar is zij de winnares van Vrouw in de media award regio Utrecht 2022.

Het boek
Lily komt als vierjarige meisje als pleegkind in het liefdevolle gezin Van Dijken. Haar biologische moeder laat haar daar plompverloren achter. Terugkijken, daar doet ze niet aan. Ze heeft het, als Surinaams meisje goed bij haar witte pleeggezin. Totdat er een moment in haar leven komt dat het verleden haar inhaalt. Dapper gaat ze de confrontatie aan. Waarom heeft haar moeder haar nooit meer opgehaald? Wat deed de dood van haar broertje Serghino met haar? Welke rol speelde haar biologische familie en vader? Wat heeft dat voor gevolgen gehad voor haar leven? verborgen meisje bookcover

Autobiografie
Het verborgen meisje is de autobiografie van Lily Monori van Dijken. Een aangrijpende, prachtige geschiedenis. Ze vertelt niet alleen haar verhaal, maar grijpt je ook bij de keel met haar prachtige, toegankelijke gedichten.

Enkele reacties
Hanny Schoonderwoerd, Uitgeverij Klare Taal:
"Als uitgever natuurlijk niet onbevooroordeeld, maar wil toch wat woorden kwijt. Een boek, uit het hart geschreven. Heel kwetsbaar, heel indringend, krachtig en een voorbeeld van een boek dat iedereen móet lezen omdat het ook zorgt voor meer begrip. Niet iedereen maakt een goede start in het leven en dat heeft gevolgen. Prachtig om te lezen."

Karin Bloemen, zangeres en pleegouder:
"Het verhaal van Lily is pijnlijk en mooi tegelijk. Gelukkig heeft ze liefde gevoeld en is ze gezien door haar pleegouders. En tegelijkertijd is de pijn van het gemis van haar eigen moeder en het verlies van haar grootouders een groot trauma en vult dat haar met verdriet. Mooi beschreven, met respect voor de mensen die haar hebben geholpen en met moed en kracht om het op te schrijven. Hopelijk helpt het anderen te begrijpen en in te zien dat alles wat een mens meemaakt, hoe jong ook, gevolgen heeft die soms een leven lang meegaan."

Kom luisteren naar Lily, vragen stellen en kennis op doen onder het genot van Surinaamse koek (kuku)!

portretfoto van bruine vrouw met donkergroene trui

Aanmelden Buku nanga kuku
Meld je aan via torioso@gmail.com, bijdrage € 7,- incl een stuk homemade Surinaamse koek. Betaalgegevens worden gemaild. Beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Inloop:19.30 uur - Start: 20.00 uur.
Locatie: Savannah Bay
Adres: Telingstraat 13 te Utrecht

Route:
Openbaar vervoer vanaf CS Utrecht: o.a. bus 77, 74, 73, 55, 28, 8, 4, 3. Uitstappen halte Neude (1 a 2 haltes vanaf CS Utrecht), 4 minuten lopen naar Savannah Bay.
Parkeersuggesties: Parkeergarage Bijenkorf of Janskerkhof (op straat). Beiden op 6 minuten loopafstand. Parkeergarage Paardeveld (iets goedkoper tarief, 10 min loopafstand)

Let op: het is lastig (en duurder) parkeren op straat in de autoluwe binnenstad. Parkeren in het straatje van Savannah Bay is niet mogelijk.

savannah bay

 

 

Copyright © 2024 Tori Oso Utrecht | Alle rechten voorbehouden